Medbring til træning

Hvad skal der være i "værktøjskassen" for at få mest muligt ud af træning hos mig?

Da vi træner med positiv forstærkning skal hunden først og fremmest have noget udstyr på der sikre den mindst muligt ubehag. Derfor skal din hund bære et almindeligt, gerne bredt,  blødt halsbånd uden kvæler funktion eller meget gerne en sele. Omkring valg af sele kan du finde inspiration til den rigtige model i min artikel længere nede på siden.

Du skal medbringe en fast snor der sikrer hunden tilpas bevægelsesfrihed uden at komme så langt væk at i mister kontakten. Længde varierer med størrelsen på hunden, men 1,5 til 2 meter plejer at passe.

Dernæst er det vigtigt at vi effektivt kan belønne hunden. Det betyder at du skal have mange mange små godbidder med. På en træningstime kan der nemt blive brugt 150 godbidder til en begynderhund! Det kan lyde vildt, men en pølse skåret i ærtestore bidder rækker langt og for at træningen er effektiv må hunden belønnes ofte i starten.
Det er sjældent hundens tørfoder er spændende nok på en træningsplads, så vi skal som regel ud i kød/ost kategorien for at det er rigtigt godt. Men prøv gerne at tage lidt forskelligt med, det er hunden der bestemmer hvad en god belønning er og ikke os😉
Har hunden let til dårlig mave, kan man med fordel blande dens foder i en pose med de udvalgte lækre godbidder dagen før de skal bruges og så dufter det hele herligt.

Tag meget gerne også noget legetøj med, hvis din hund gerne vil arbejde for dette.

Vand og en skål, samt prutteposer. En godbidspose /bæltetaske kan også være en god ide. Se billede. 

De rigtige godbidder skaber fokus og kontakt og en hund der er motiveret til at gøre noget for at få dem. Her

De rigtige godbidder skaber fokus og kontakt og en hund der er motiveret til at gøre noget for at få dem. Her " vinker" Sheila, mens Luffe ser til.

Del siden